Uložit do nákupního seznamu
Vytvoření nového nákupního seznamu

Jak probíhá zotavení a co obnáší v domácnosti?

2024-06-03
Jak probíhá zotavení a co obnáší v domácnosti?

Co je zotavení?

Rekuperace je proces zpětného získávání tepla ze vzduchu odváděného z budovy a jeho předávání přiváděnému vzduchu. To umožňuje výrazně snížit náklady na vytápění, protože teplo ze vzduchu odcházejícího z budovy se využívá k ohřevu čerstvého vzduchu přiváděného do budovy. Rekuperační systém se skládá z rekuperační jednotky, větracího potrubí a výměníku tepla.

Jak funguje systém rekuperace?

Systém rekuperace funguje v několika jednoduchých krocích:

  1. Vnější přívod vzduchu: Rekuperátor nasává čerstvý vzduch zvenčí.
  2. Filtrace vzduchu: Venkovní vzduch prochází filtry, které odstraňují nečistoty, pyl a další škodlivé částice.
  3. Rekuperace tepla: Přiváděný a odváděný vzduch prochází výměníkem tepla, kde se teplo z odváděného vzduchu předává přiváděnému vzduchu.
  4. Přívod čerstvého vzduchu: Ohřátý a filtrovaný vzduch je rozváděn po celém domě potrubním systémem.
  5. Odvod použitého vzduchu: Použitý vzduch, který je bohatý na oxid uhličitý a další škodliviny, je odváděn ven z budovy.

Systém rekuperace a jeho výhody

Systém rekuperace přináší mnoho výhod, včetně:

  • Úspora energie: Díky zpětnému získávání tepla z odpadního vzduchu lze výrazně snížit náklady na vytápění.
  • Zlepšení kvality ovzduší: Filtry v rekuperačním systému odstraňují škodliviny, což vede k lepší kvalitě vzduchu v domě.
  • Tepelný komfort: Rekuperace zajišťuje stálý přívod čerstvého vzduchu bez nutnosti otevírat okna, což pomáhá udržovat stabilní teplotu v místnosti.
  • Snížení vlhkosti: Systém rekuperace pomáhá snižovat nadměrnou vlhkost, což snižuje riziko vzniku plísní a hniloby.
  • Ekologie: Menší spotřeba energie na vytápění znamená méně emisí oxidu uhličitého, což je prospěšné pro životní prostředí.

Proč investovat do rekuperačního systému?

Investice do zotavení přináší mnoho dlouhodobých výhod. Kromě úspory peněz za vytápění pomáhá rekuperace zlepšit komfort bydlení a zdraví obyvatel. Díky neustálému přívodu čerstvého vzduchu a odstraňování škodlivin se výrazně zlepšuje kvalita vzduchu v domácnosti. Rekuperace navíc pomáhá udržovat přiměřenou úroveň vlhkosti, která je pro zdraví a pohodu zásadní.

Chcete se dozvědět více o rekuperaci a o tom, jak může zlepšit komfort vašeho domova? Obraťte se na naše specialisty ve společnosti Installator24. Pomůžeme vám vybrat ten správný rekuperační systém a provedeme profesionální instalaci. Podívejte se na naši nabídku a investujte do moderního a ekologického řešení větrání ještě dnes!

Doporučené stránky

IdoSell Trusted Reviews
4.62 / 5.00 13 reviews
IdoSell Trusted Reviews
2024-07-31
OK
2024-07-31
OK
pixel