Uložit do nákupního seznamu
Vytvoření nového nákupního seznamu

Kotle a sporáky

( počet produktů: 326 )

Topné kotle a sporáky

Kotle a sporáky jsou základními spotřebiči pro výrobu tepla v domácnostech a komerčních budovách. Slouží k vytápění i ohřevu teplé vody. Systémy vytápění a ohřevu vody jsou velmi složité. Žádný z nich však nebude fungovat bez účinného sporáku nebo kotle. Topné sporáky se používají pro dálkové vytápění. Poskytují teplo v místnosti, kde se používají. Mnohé z nich mají schopnost ukládat teplo. Později se uvolňuje do životního prostředí. Obvykle mají velkou topnou plochu. Nevýhodou je však jejich značná velikost. Nemají také žádnou regulaci teploty. Jsou však mimořádně působivé. Často slouží jako funkční dekorace místnosti.

Zobrazit

Mnohem modernější systém vytápění je vybudován pomocí topného kotle. Tato multifunkční zařízení. Dvoufunkční modely mají také možnost ohřívat teplou vodu. Jsou mnohem oblíbenější volbou pro vytápění v domácnostech a budovách všeho druhu. Mohou být plně automatizované. Princip topného kotle se výrazně liší od principu sporáku. Topné médium se ohřívá v kotli. Nejčastěji je to voda. Pomocí rozsáhlých instalací se dopravuje do různých místností. Tam vydává teplo pomocí topných těles. Jedná se o oblíbené radiátory a otopná tělesa. Při vytápění nemovitosti kotlem ústředního topení má uživatel plnou kontrolu nad jeho provozem. Především dokáže regulovat optimální teplotu v místnostech. Za nás všechny dohromady i za každého z nás zvlášť. K tomu slouží termostatické ventily. Modernější kotle ústředního vytápění jsou řízeny automaticky. Inteligentní systémy samy měří teplotu a jsou zodpovědné za spuštění kotle.


Kotle ústředního vytápění a sporáky mají různé způsoby napájení. Jde samozřejmě o palivo pro přeměnu na teplo. Mezi nejoblíbenější patří kotle a sporáky pro ústřední vytápění na plyn, topný olej a ekohrášek nebo pelety. Stále se používají sporáky na uhlí a dřevo. Elektricky poháněné spotřebiče jsou stále vzácnější.

IdoSell Trusted Reviews
4.62 / 5.00 13 reviews
IdoSell Trusted Reviews
2024-07-31
OK
2024-06-18
ok
pixel