Uložit do nákupního seznamu
Vytvoření nového nákupního seznamu

Skříně pro rozdělovače

( počet produktů: 33 )

Rozdělovací skříně jsou velmi důležité součásti topného systému, které mají praktické využití. Na jedné straně zajišťují bezpečnost rozdělovačů, na druhé straně musí umožňovat jednoduchý a pohodlný přístup. Způsob otevírání dvířek skříňky by měl být pro dospělého jednoduchý a zároveň odolný proti dětem nebo alespoň domácím mazlíčkům.

Zobrazit

Skříně pro rozdělovače - typy

Obecně se rozdělovací skříně dodávají ve dvou verzích:

  • rozdělovací skříně pod omítku,
  • rozdělovací skříně pro povrchovou montáž.

Rozdíl se zdá být zřejmý, ale přiblížíme si přesné návrhy. Skříně pro zapuštěnou montáž se instalují v jedné rovině se stěnou, do které jsou umístěny. Toto řešení vypadá esteticky a nezabírá místo navíc. Povrchové rozdělovací skříně se naopak vyznačují jednodušší instalací a obvykle větším rozsahem nastavení. Alternativou k instalačním skříním jsou dveře přímo do výklenků.

Z čeho se skříně rozdělovače vyrábějí?

Hlavní funkcí instalačních skříní je mechanická ochrana rozvodů před poškozením. Skříň by tedy měla být odolná vůči vnějším vlivům a drobnému fyzickému poškození. Z tohoto důvodu se skříně pro rozdělovače nejčastěji vyrábějí z pozinkovaného plechu, který není náchylný ke korozi. Někteří výrobci však pro jejich ochranu používají specifické pevné slitiny nebo dokonce keramický povlak. Samotná čela jsou standardně opatřena bílým práškovým lakem.

Jak otevřít skříň do rozdělovače?

Obvykle existují dva typy bezpečnostních zařízení, která umožňují otevření dveří skříně do rozdělovače. Jsou založeny na stejném jednoduchém mechanickém zámku. Jediný rozdíl se týká předmětu, kterým se skříň otevírá. Jedním z oblíbených řešení je otvor na mince, což je jednoduché bezpečnostní zařízení, které lze otočit jakýmkoli plochým předmětem. Obvykle je to jen mince, jakýkoli klíč nebo dokonce nůžky. Alternativou jsou rozdělovací skříně s individuálním zámkem. V tomto případě může dveře otevřít pouze držitel originálního klíče dodaného se zakoupenou skříní.

Dělicí skříňky podle vašich potřeb

Každý má individuální očekávání a potřeby. To platí pro všechny aspekty života, včetně tak jednoduchých věcí, jako jsou rozličné skříně. Proto výrobci nabízejí skříně pro rozdělovače v různých variantách. Patří mezi ně:

  • rozdělovací skříně s prostorem pro ovládací lištu,
  • hluboké skříně pro distributory,
  • ekonomické skříně,
  • rozdělovací skříně s hotovými lištami,
  • modulární výškově a hloubkově nastavitelné skříně,

Která rozdělovací skříň vám bude vyhovovat?

Vše záleží na vašich očekáváních. Nejběžnější jsou jednoduché skříňky se zámky na mince, které plně plní svou funkci. Šířka skříně závisí především na počtu skříní
rozdělovací obvody, které mají být zahrnuty. Výběr je opravdu velký a skříň pojme až 18 obvodů. Nezapomeňte však, že pro mixéry mohou být potřeba širší nebo hlubší skříně. Pro ty, kteří si potrpí na pořádek, mohou být dobrým řešením police, např. pro montáž ovládací lišty pohonu.

Skříně pro rozdělovače - cena

Skříně pro rozdělovače nejsou drahé položky k nákupu. Náklady na zřízení topného systému však často mohou přesáhnout rozpočet, což znamená snížení nákladů na další komponenty. Cena slušných rozdělovacích skříní z nerezové oceli se pohybuje od 150 do 400 liber v závislosti na velikosti a typu. Jakákoli další úprava, například speciální police, může znamenat přidání několika desítek zlotých. Nezapomeňte však, že rozvodná skříň pravděpodobně zůstane na svém místě až do samého konce. Proto je lepší dát jednou pár zlotých, než vynaložit náklady na výměnu zkorodované nebo poškozené skříně za jinou.

IdoSell Trusted Reviews
4.62 / 5.00 13 reviews
IdoSell Trusted Reviews
2024-07-31
OK
2024-06-18
ok
pixel