Uložit do nákupního seznamu
Vytvoření nového nákupního seznamu

Jak vybrat klimatizační systém pro svůj obytný prostor?

2024-06-17
Jak vybrat klimatizační systém pro svůj obytný prostor?

Proč investovat do klimatizace pro váš domov?

Klimatizace pro domácnosti poskytuje pohodlí a zlepšuje kvalitu života obyvatel. Vysoké vnitřní teploty mohou negativně ovlivnit pohodu a produktivitu. Nástěnná klimatizace do bytu pomáhá udržovat správnou teplotu, což se projeví v lepším odpočinku a větší efektivitě při práci.

Jak vybrat klimatizaci do bytu?

Výběr správného klimatizačního systému závisí na několika klíčových faktorech:

  • Plochá oblast: Hlavním kritériem pro výběr je velikost plochy, kterou má klimatizace obsluhovat. Čím větší je plocha, tím větší výkon bude jednotka potřebovat.
  • Počet místností: V závislosti na počtu klimatizovaných místností se můžete rozhodnout pro splitové klimatizace (jedna venkovní jednotka a jedna vnitřní jednotka) nebo multi-splitové klimatizace (jedna venkovní jednotka a několik vnitřních jednotek).
  • Tepelná izolace budovy: Dobrá tepelná izolace stěn, oken a střechy snižuje potřebu chladicího výkonu klimatizace.
  • Oslunění: Množství slunečního světla dopadajícího do místnosti ovlivňuje vnitřní teplotu. Místnosti s velkými okny orientovanými na jih mohou vyžadovat výkonnější klimatizaci.
  • Počet osob v bytě: Více osob v místnosti znamená větší vyzařování tepla, což je třeba zohlednit při výběru klimatizace.

Jak vypočítám potřebný příkon klimatizace?

Výkon klimatizace se udává v kilowattech (kW) a je klíčovým parametrem při jejím výběru. Obecně se má za to, že na 10 metrů čtverečních obytné plochy je potřeba výkon přibližně 1 kW. Přesný výpočet by však měl zohlednit i další faktory, jako je oslunění, izolace a počet osob.

Nástěnná klimatizace pro byt - cena

Cena nástěnné klimatizace do bytu závisí na řadě faktorů, jako je výkon jednotky, značka, další funkce a náklady na instalaci. Například základní nástěnná klimatizace může stát od 10 000 Kč do 30 000 Kč, zatímco pokročilejší modely s dalšími funkcemi mohou stát až 50 000 Kč. K tomu je třeba připočítat náklady na instalaci, které se mohou pohybovat od 5 000 Kč do 10 000 Kč.

Souhrn

Nástěnná klimatizace pro váš byt je oblíbeným a účinným řešením, které zajistí tepelnou pohodu po celý rok. Vyplatí se investovat do kvalitní klimatizace, která je přizpůsobena vašim individuálním potřebám a podmínkám ve vašem bytě.

Pokud plánujete pořízení klimatizace do bytu, obraťte se na naše odborníky ze společnosti Instalator24. Pomůžeme vám vybrat tu správnou jednotku a odborně ji nainstalujeme. Podívejte se na naši nabídku a užijte si tepelný komfort ve svém domově ještě dnes!

Doporučené stránky

IdoSell Trusted Reviews
4.62 / 5.00 13 reviews
IdoSell Trusted Reviews
2024-07-31
OK
2024-07-31
OK
pixel