Uložit do nákupního seznamu
Vytvoření nového nákupního seznamu

Potrubí PERT: průlom v instalacích vytápění

2023-11-12
Potrubí PERT: průlom v instalacích vytápění

V oblasti topných instalací jsou klíčové inovace a jedním z nejnovějších trendů v tomto odvětví jsou trubky PERT. Byly speciálně navrženy tak, aby vyhovovaly výzvám moderních systémů vytápění, včetně podlahového vytápění. Pojďme se dozvědět více o vlastnostech a použití těchto jedinečných trubek.

Charakteristika potrubí PERT

Trubka PERT je vícevrstvá konstrukce složená z polyetylenu se zlepšenými tepelnými parametry a hliníkovou vrstvou. Trubka PERT, vybavená dvěma vrstvami lepidla, kombinuje různé materiály a zajišťuje trvanlivost a odolnost vůči vysokým teplotám. Jsou flexibilní, energeticky úsporné a jejich nízká tepelná roztažnost a vysoká těsnost z nich činí ideální volbu pro moderní topné instalace.

Aplikace potrubí PERT

Trubky PERT jsou obzvláště oblíbené v instalacích podlahového vytápění, ale jejich použití jde mnohem dále. Pro svou odolnost vůči vysokým teplotám se používají také v topných systémech využívajících průtok studené a teplé vody, včetně ohřevu užitkové vody a v systémech ústředního vytápění.

Výběr délky trubky PERT pro podlahové vytápění

Výběr vhodné délky trubky PERT pro podlahové vytápění vyžaduje zohlednění několika faktorů. Tloušťka potěru a izolační vrstvy jsou prvními kroky, které je třeba zvážit. Obecně platí pravidlo, že v místech s vyššími tepelnými ztrátami se potrubí pokládá hustěji. Obvykle se na 1 m² používá 10 až 15 metrů potrubí. Důležité jsou také faktory, jako je velikost místnosti, účinnost vytápění a tepelné ztráty, které ovlivňují frekvenci pokládání potrubí.

 

V domácnostech se nejčastěji používají trubky o průměru 16 mm a délka jednoho úseku podlahového vytápění by neměla přesáhnout 150 metrů. V případě vysokých tepelných ztrát se doporučuje zahušťovat trubky na rozteč 10 cm.

 

Stručně řečeno, trubky PERT jsou důležitým prvkem v moderních topných systémech, nabízejí účinnost, flexibilitu a energetickou účinnost, stejně jako snadnou instalaci a dlouhou životnost.

Doporučené stránky

IdoSell Trusted Reviews
4.62 / 5.00 13 reviews
IdoSell Trusted Reviews
2024-07-31
OK
2024-06-18
ok
pixel