Uložit do nákupního seznamu
Vytvoření nového nákupního seznamu
Stejný nemrznoucí ventil QS pro tepelná čerpadla monoblok 1"

Stejný nemrznoucí ventil QS pro tepelná čerpadla monoblok 1"

EAN:
5904806192080
SKU: ZAQSDOPCM1
Kód výrobce : QSD25
1 920,00 CZK
s DPH / ks.
1 587,00 CZK
net / ks.
Rychlé nakupování 1-Click(bez registrace)
Dostupné na
Dostupné na
Bezproblémové vrací
Tento produkt není k dispozici v kamenném obchodě
Bezpečné nakupování
Využijte také instalační služby

Aplikace zmrazovacího ventilu v monoblokovém čerpadle

Protimrazový ventil řady QS se používá k ochraně instalací pracujících v uzavřeném systému s monoblokovým tepelným čerpadlem, naplněným vodou. Jeho úkolem je chránit výměník a instalační prvky v případě ztráty průtoku média v instalaci z důvodu nedostatku napájení v obdobích venkovních záporných teplot. Teplota aktivace ventilu je 3ºC, což způsobuje kondenzaci média. K maximálnímu otevření ventilu dochází při teplotě 1ºC. Když teplota média dosáhne 4º C, ventil se automaticky uzavře.

Jak nainstalovat nemrznoucí ventil do monoblokového tepelného čerpadla

Protimrazové ventily řady QS se vždy instalují v párech: jeden na přívodním potrubí a jeden na vratném potrubí na vnější části instalace, odstupňované tak, aby kondenzát z ventilu namontovaného na horním potrubí neprotékal do nainstalovaného ventilu níže. Instalace se provádí ve svislé poloze, se spouští směřující dolů. Ventil namontovaný na spodním potrubí by se neměl a nemůže dostat do kontaktu se zemí nebo základem tepelného čerpadla, odtok by měl být vzdálen minimálně o jednu délku ventilu (min. 15 cm).

Principy činnosti ventilu pro monoblokové čerpadlo

Ventily Samee řady QS používáme jako protimrazovou ochranu topných zařízení - monoblokových tepelných čerpadel, kde topným médiem v instalaci je voda. Tyto ventily slouží jako dodatečná ochrana v případě výpadku proudu. V případě výpadku proudu na podzim a v zimě a brzy na jaře jsou vnější prvky instalace na bázi monoblokového tepelného čerpadla vystaveny ochlazení vnitřního faktoru. V případě vody je bod tuhnutí 0ºC a při změně skupenství vody zvětší svůj objem přibližně o 20%, což může způsobit poškození vnější části instalace.
Když teplota média klesne na 3ºC, ventily QS se otevřou, což způsobí kondenzaci média, horní ventil začne nasávat vzduch (pro vyrovnání vakua) a spodní ventil bude pokračovat v kondenzaci kapaliny. Pokles teploty média přímo souvisí s otevřením kondenzačního ventilu. Čím nižší je teplota, tím větší je její otevření. Maximální kondenzace na ventilu nastane při teplotě 1. Když teplota dosáhne 4°C, ventily se automaticky uzavřou.

Značka
Symbol
ZAQSDOPCM1
EAN
5904806192080
Kód výrobce
QSD25
Velikost připojení
1"
Napište svoji recenzi
Vaše hodnocení:
5/5
Přidejte vlastní obrázek produktu:
Potřebujete pomoc? Máte otázky?Položte svůj dotaz a my vám ihned odpovíme, nejzajímavější dotazy a odpovědi budou zveřejněny pro ostatní..
Dotaz na výrobek
Pokud vám výše uvedený popis nestačí, zašlete nám prosím svůj dotaz k tomuto produktu. Odpovíme vám co nejdříve. Údaje se zpracovávají v souladu s zásady ochrany osobních údajů. Jeho odesláním přijímáte jeho ustanovení..
IdoSell Trusted Reviews
4.62 / 5.00 13 reviews
IdoSell Trusted Reviews
2024-07-31
OK
2024-07-31
OK
pixel