Uložit do nákupního seznamu
Vytvoření nového nákupního seznamu
Dvoucestný termostatický ventil chlazení každých 3/4" Regulus DBV 1P

Dvoucestný termostatický ventil chlazení každých 3/4" Regulus DBV 1P

  • Ochrana kotle proti přehřátí.
EAN:
8595222668395
SKU: ZAWDSCO34R
Kód výrobce : 17181
2 399,00 CZK
s DPH / ks.
1 983,00 CZK
net / ks.
Rychlé nakupování 1-Click(bez registrace)
Dostupné na
Dostupné na
Bezproblémové vrací
Zkontrolujte, ve kterém obchodě se budete dívat a nakupovat
Dvoucestný termostatický ventil chlazení každých 3/4" Regulus DBV 1P
Dvoucestný termostatický ventil chlazení každých 3/4" Regulus DBV 1P
Bezpečné nakupování
Využijte také instalační služby

Obousměrný termostatický ventil je určen pro chlazení kotlů na tuhá paliva bez chladicího výměníku. Ventil má dvě úrovně - spodní úroveň slouží k vypouštění ohřáté teplé vody, horní úroveň slouží k přivádění studené vody ke zdroji tepla a tím k jeho chlazení. Při dosažení teploty 97 °C ventil otevře oba stupně - spodní stupeň odvádí teplou topnou vodu do kanalizace a horní stupeň připouští vodu do zdroje tepla, vyrovnává tlak a dodává vodu do topného systému. Pro správnou funkci je nutné umístit ventil co nejblíže ke zdroji tepla, v místě, kde je nejvyšší teplota kotle v případě přetopení - obvykle přímo v horní části kotle nebo odpadního potrubí v blízkosti kotel. Termostatický článek od renomovaného francouzského výrobce je umístěn přímo v topné vodě, takže reakce na změny teploty přívodu je téměř okamžitá. Ventil má knoflík pro ruční aktivaci (podobně jako bezpečnostní ventily). Každý ventil prochází během výroby kontrolou.

Pojistný ventil lze instalovat svisle nebo vodorovně. Při vodorovné instalaci je nutné, aby výstup teplé vody „C“ směřoval dolů. Pojistný ventil nesmí být instalován s hlavou ventilu dolů.

Při instalaci je třeba věnovat zvláštní pozornost tomu, aby bylo čidlo umístěné ve spodní části ventilu ponořeno v topné vodě, např. v kotli. Instalace ventilu na T-kus může mít za následek nesprávné odečty teploty.

Instalaci smí provádět pouze proškolená osoba. Pro správnou funkci dvoucestného termostatického pojistného ventilu (dále jen DVB) je nutné dodržet předpokládané montážní podmínky a dodržet směr proudění vyznačený na tělese ventilu. Pojistný ventil se instaluje vždy na výstup teplé vody nebo přímo na kotel v jeho horní části, kde je ohřátá voda odváděna z otopného systému. Při montáži ventilu DBV zkontrolujte, zda použitá ¾" hrdla, ať už na potrubí nebo na kotli, umožní úplné ponoření termostatické části ventilu. Na vstupu studené vody by měl být instalován filtr, který chrání ventil před znečištěním.

Použití: ochrana zdrojů tepla na tuhá paliva proti přehřátí bez vestavěné chladicí spirály.

Značka
Symbol
ZAWDSCO34R
EAN
8595222668395
Kód výrobce
17181
Žádost
Ústřední vytápění
Napište svoji recenzi
Vaše hodnocení:
5/5
Přidejte vlastní obrázek produktu:
Potřebujete pomoc? Máte otázky?Položte svůj dotaz a my vám ihned odpovíme, nejzajímavější dotazy a odpovědi budou zveřejněny pro ostatní..
Dotaz na výrobek
Pokud vám výše uvedený popis nestačí, zašlete nám prosím svůj dotaz k tomuto produktu. Odpovíme vám co nejdříve. Údaje se zpracovávají v souladu s zásady ochrany osobních údajů. Jeho odesláním přijímáte jeho ustanovení..
IdoSell Trusted Reviews
4.62 / 5.00 13 reviews
IdoSell Trusted Reviews
2024-09-16
Zboží došlo v pořádku.
2024-07-31
OK
pixel