Uložit do nákupního seznamu
Vytvoření nového nákupního seznamu

Armatury vnitřního odvodňovacího systému

( počet produktů: 51 )

Tvarovky vnitřní kanalizace jsou kolena, zátky, nátrubky, trojúhelníky, čtyřúhelníky a redukce. Vnitřní vodovod je základním systémem každé budovy. Jejím úkolem je odvádět odpadní vody z domácností, podniků a dalších nemovitostí. Tvarovky pro vnitřní kanalizaci lze použít jak ve standardních, tak v nízkohlučných kanalizačních systémech. V obou případech se jedná o nepropustný a robustní systém trubek, jehož správné uložení zajišťují tvarovky pro vnitřní odvodňovací systém.

Zobrazit

Tvarovky pro vnitřní odvodnění - aplikace

Trubky a tvarovky pro vnitřní kanalizaci mají širokou škálu použití, která se neomezuje pouze na odvádění odpadních vod. Lze je úspěšně použít ve stavebnictví:

  • Větrací potrubí odpojené od kanalizace,
  • Zařízení pro sběr nebo odvádění dešťové vody uvnitř budovy,
  • Instalace kanalizace, odpadních vod a odvádění odpadních vod.

Platí také, že tvarovky pro vnitřní kanalizaci lze použít i pro jiné systémy na bázi PP a PVC trubek. Je však důležité, aby byly kompatibilní s trubkami, které se nacházejí v instalaci. Zvláštní pozornost je třeba věnovat variantám kování PP, které se vyskytují ve variantách PP-b, PP-r, PP-h. Tyto drobné změny mají za cíl přizpůsobit materiál jeho zamýšlenému použití, např. přenosu tepla nebo stlačeného vzduchu. Někteří lidé používají trubky a tvarovky vnitřních kanalizací k vybudování potrubního systému pro křečky nebo jiné domácí hlodavce.

Kanalizační tvarovky - PP nebo PVC?

Kanalizační tvarovky se nejčastěji vyrábějí z jednoho ze dvou materiálů: polypropylenu (PP) nebo polyvinylchloridu (PVC). Oba materiály jsou plasty, které jsou poměrně levné a vyznačují se vysokou odolností a univerzálností použití. V minulosti byly standardem vnitřní kanalizační tvarovky z PVC, a to díky široké dostupnosti tohoto materiálu. S rozvojem technologií jsou stále oblíbenější vnitřní kanalizační tvarovky z PP, které také doporučujeme. Polypropylen zaručuje dlouhou životnost vnitřních odvodňovacích systémů, včetně koupelen. Kromě toho je to bezpečnější materiál než PVC, pokud vezmeme v úvahu nutnost odstranit vedlejší účinky spalování. Nespornou výhodou tvarovek z PVC je jejich trvanlivost, protože materiál nepodléhá korozi. Má však omezený tepelný odpor, což svědčí ve prospěch kanalizačních tvarovek z PP.

PP tvarovky vnitřní kanalizace

Tvarovky PP vnitřní kanalizace umožňují zavedení libovolné varianty a propojení mezi trubkami PP. Kolena jsou k dispozici v různých úhlech sklonu - 15°, 30°, 45°, 67°, 87° a 90°. Kromě toho se liší průměrem, který se v závislosti na požadavcích pohybuje od 32 do 110 mm. Široká nabídka kanalizačních tvarovek z PP vám umožní vytvořit libovolné uspořádání kanalizačního potrubí. Kromě rozměrů jsou velmi důležité také vnitřní vlastnosti polypropylenu. Životnost tvarovek z PP se odhaduje minimálně na 50 let. Lze je úspěšně použít při zvýšeném průtoku vysokoteplotních odpadních vod například z praček. Polypropylen také nereaguje s kyselinami a solemi, které se někdy vyskytují v odpadních vodách. Tvarovky z PP pro vnitřní kanalizaci mají hladký povrch, který zlepšuje hydraulické (průtokové) vlastnosti celé instalace. Důležitá je také odolnost proti mechanickému poškození, což je důležité zejména v případě intenzivního používání kanalizace.

Redukce vnitřní kanalizace a spojka - co jsou zač?

Kromě tradičních kanalizačních tvarovek v podobě kolen a trojúhelníků se můžete setkat také s násuvnou objímkou a redukcí. Kanalizační spojka není nic jiného než spoj mezi dvěma trubkami stejného průměru. Spojky se nazývají také kanalizační spojky. Je to jednoduše prvek, který spojuje dvě potrubí. Často se stává, že kupujeme trubky kratší, než jsou naše požadavky. Důvodem je dostupnost produktů nebo prostě možnost přepravy. V tomto případě je nutné použít specifickou formu vnitřního kanálu, tj. zásuvku. Redukce funguje na podobném principu, ale jejím účelem je spojit dvě trubky o různých průměrech. Jak již název napovídá, cílem redukce je zmenšit průměr pro instalaci.

IdoSell Trusted Reviews
4.62 / 5.00 13 reviews
IdoSell Trusted Reviews
2024-07-31
OK
2024-07-31
OK
pixel